Michael Admin
المساهمات : 41 تاريخ التسجيل : 31/05/2008 العمر : 39
| موضوع: طريقة عمل الكبدة الاسكندرانى الثلاثاء يونيو 10, 2008 5:21 am | |
| المقادير:
اقتباس: 1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا - ملح . كمون - (3 ملاعق كبيرة خل - شحار (اختيارى) - 3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم - حلقات فلفل أخضر - عصير ليمونة - 1/4 كوب زيت للتحمير .
الطريقة:
نخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى البراد 1/4 ساعة نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة .. نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيها ونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ... توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى ) تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى (يستحسن)
حقيقى جميل جدا و دى من افضل طرق عملها | |
|